فطرت الهی - دلسوخته ای منتظر

در این وبلاگ سعی داریم بیشتر از مبانی فکری الهی بنویسیم

فطرت الهی - دلسوخته ای منتظر

در این وبلاگ سعی داریم بیشتر از مبانی فکری الهی بنویسیم

فطرت چيست؟
فطرت الهی - دلسوخته ای منتظر
فطرت انسانی چیز خاصی نیست که بشود آن را مثل قلب و کلیه و غیره به کسی نشان داد بلکه فطرت همان آفرینش خاص الهی است که فقط به انسان داده شده و به هیچ موجودی قبل از انسان داده نشده است.
این آفرینش چند ویژگی دارد:
1- برای اولین بار به انسان داده شده
2- دین الهی منطبق با آن است
3- هرگز از بین نمی رود ولی ممکن است زیر لجن زار گناه دفن شود
نویسندگان
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
امام صادق (ع) از پدرش نقل ميكند كه فرمود: كسى كه در او حرص و ترس باشد ايمان ندارد و مؤمن، ترسو و حريص و بخيل نيست. الخصال / ترجمه جعفرى، ج‏1 ؛ ص131

«شیطان در بسیاری از اوقات برای اینکه مؤمن را از هدف باز دارد از نزدیکترین و  موثق‌ترین دهان‌ها استفاده می‌کند و از طریق آنها مؤمن را موردهجوم قرار می‌دهد.
لذا در بعض روایات هست که عالم و فقیه «مُسْتَوْحِشاً مِنْ أَوْثَقِ إِخْوَانِه‏» است؛ یعنی از رفیق خودش هم وحشت دارد؛ دلیلش این است که گاهی اوقات شیطان زبان رفیق را وسیله می‌کند تا انسان را از خدا دور کند؛ یعنی نگرانی از حیث غیرایمانی او باید داشت.
این امر که #شیطان با دست و زبان دیگران کار می‌کند امر مهمی است. یکی از خوبان روزگار گفته بود در همین وضوخانه امام رضا(ع) شیطان در سیمای بسیار زیبایی ظاهرش شد و من نفهمیدم شیطان است، خیلی فریبنده بود و گفت حاجتی از تو دارم. گفتم چیست؟ گفت می‌خواهم یک دلی را زیر گنبد امام رضا(ع) متوجه من کنی! این را که گفت متوجه شدم شیطان است.
چون خودش زیر گنبد امام رضا(ع) راه ندارد، می‌خواسته این آقا را واسطه کند. لذا خیلی باید مواظب باشیم که وقتی می‌خواهیم نصیحت کنیم باطن این نصیحت ما غش نباشد. پدر به فرزندش که اهل عبادت است و ساعاتى را به نافله شب می‌گذراند نصیحت می‌کند که بخواب، از درس‌هایت می مانی! حال اگر مشغول به کار دنیا باشد نصیحتش نمی‌کند! چه زمانی نماز شب مانع درس خواندن است؟! یا اگر براى مثال، هر روز به حرم برود اعتراض می‌کنند که مگر درس ندارى؟ باطن این نصیحت، غش است...».

📝 استاد سیدمحمدمهدی میرباقری، ۹۳/۴/۲۹

نظرات  (۵)

۱۹ بهمن ۹۵ ، ۱۴:۱۳ سیّد محمّد جعاوله
عالی بود
احسنت
متشکرم.
پاسخ:
تشکر از حضور شما
احسنت بر شما
خیلی عالی بود
پاسخ:
تشکر از حضورتون

کاملا موافقم

پاسخ:
پس نماز شب را بخوانیم
کاملا موافقم
پاسخ:
:)))
خب... من نظرم این است که ما چه میدانیم کدام دوست در کدام موقع کدام حرفش یا کدام رفتارش تحت تاثیر شیطان است؟
وقتی که این را نمیدانیم و در برابر باطن و نیات آدمها هم مسئولیت نداریم، پس چرا به این چیزها فکر کنیم...؟
 آیا اینطور فکر کردن ممکن نیست ما را دچار سوء ظن به دوستان کند؟ سوء ظن هم که خودش...
 چه کنیم پس؟

پاسخ:
سلام
تشکر از وقتی که گذاشتید
لطفا در این جواب دقت کنید و اگر لازم شد چند بار بخوانید:
قرار نیست ما دوستمان را قضاوت کنیم و قرار نیست باطن خوانی کنیم بلکه کافی است ظاهر کلام دوستانمان را با باطن کلام اهل بیت و قرآن مقایسه کنیم.
مثلا قرآن می فرماید فقراوو ما تیسر من القرآن ... یعنی هر چه می توانید قرآن بخوانید. هرچه بیشتر بهتر
حالا دوستتان می گوید زیاد قرآن نخوان خل می شوی!
قرار نیست دوستمان را قضاوت کنیم که شیطان است یا نه! بلکه چون ظاهر حرفش با باطن قرآن نمی خواند توجه نمی کنیم و حرف قرآن را رها نمی کنیم.
یا قرآن می فرماید در مشکلات از نماز و روزه کمک بگیرید! و زیاد نماز بخوانید حالا اگر کسی برای زیاد نماز بخواند چه می گویند ......

راه حل: یادگیری اصول کلی دین و چهارچوبه ها خیلی کمک می کند. ضمن اینکه انس با قرآن خودش بسیاری از مشکلات را حل می کند. اگر در کنار قرآن یک تفسیر ساده مثل نمونه بخوانید و‌ آرام آرام ظرف 4-5 سال آن را تمام کنید خودتان شمه ی کلام شیطان شناسی پیدا می کنید

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی